STUDION HITTAR NI i HÄLSANS HUS NORRAGATAN 17 VÅNING 2 (gamla hälsocentralen)

Inväxta hårstrån, orsaker och behandling

Tänkte att kanske du är intresserad varför man får inåt växande hårstrån efter att ha sockrat ett tag eller av annan form av hårborttagning

Och det mesta handlar om att ta hand om huden och återfukta huden. 

Detta med inåt växtande hårstrån är ett problem som kommer upp hos nästan alla som har tagit bort oönskad hårväxt under en lång tid och ibland direkt efter el kortare perioder. Detta är ett problem som ofta handlar om olika hudtyper och hur man sköter huden.

Problemet är oftast torrhet i huden och att håret inte hittar ut. Det finns många orsaker till en persons torra hud.

Candying/sockring och all annan hårborttagning förändrar fuktbalansen i intimområdet och andra hudområden eftersom fukten tidigare stannat under håret. När huden är van vid denna fuktbalans kan förändringen börja orsaka problem. Och även den övergripande balansen i hudens normala flora påverkas.

Här behöver man då vara vaken och tillföra fukt till området. Detta händer inte alla och inte alltid snabbt, utan kan ofta uppstå även efter 6-18 månader med regelbunden hårborttagning.

En effektiv behandling och produkt för detta är Skin Candy Ingrown Hair Inhibitor. I början ska detta användas varje dag mellan behandlingarna.  Vanligtvis ger detta snabba resultat och om dessa upptäcks kan man sedan använda det i cirka 2 veckor efter behandlingen (eller tills nytt hår börjar växa på huden). Vissa  måste använda produkten i flera månader varje dag för att resultaten ska synas/bli kvar.

Bra veta om Ingrown Hair Inhibitor: Det är en antibakteriell och hudmetabolismaktiverande eftervårdsprodukt som balanserar talgproduktionen, förhindrar inflammation och hårväxt.

Den innehåller bra oljor, hudaktiverande aromaterapiprodukter och salicylsyra. Salicylsyra har flera positiva effekter på huden och hårsäcken. Det är antibakteriellt och antiinflammatoriskt. Salicylsyra är också fettlöslig, så den kan rengöra hudens porer djupare och lösa upp talg. Salicylsyra tar bort döda celler från epidermis, det yttre lagret av huden, snabbare. Huden förblir fri och håret kan växa mer fritt, så att det inte blir kvar under huden för att växa och orsaka inflammation

Man får även bra resultat med Skin Candys Caramel Body Lotion och för andra även t.o.m. bättre resultat. Detta då för att huden på dessa personer inte är lika torr och de har inget speciellt behov av peeling/syra. Ingrown Hair Inhibitor är för oljig för deras hud.

Bra veta om Caramel Body Lotion: Det är en "Xylitol body cream" som effektivt behandlar huden. Shea och kakaosmör bildar en vårdande krämbas. Panthenol ger huden näring effektivt och mjukar upp de torra områdena. Xylitol återfuktar, balanserar, förbättrar hudskyddet och är ett naturligt antibakteriellt medel. För daglig behandling av alla hudtyper och även för användning efter hårborttagning.

En del vill exfoliera sin hud, men de återfuktar oregelbundet, dock måste det finnas en balans mellan exfoliering och återfuktning. ett tips är, att en exfoliering per/ 10-14 dagars intervall alternativt 2-4 gånger i månaden och daglig fuktighetskräm är ganska bra!

Skin Candy Sensitive Peel Enzymatic en mild, enzymatisk peeling. Kan användas på kroppen såväl som i ansiktet. Sensitive Peel Enzymatic Exfoliation rekommenderas i första hand för att förbereda huden innan hårborttagning men kan även användas som hemvårdsprodukt.

Den exfolierar och mjukar upp huden och gör hårborttagning lättare och mindre smärtsam och ger ett bättre resultat. Denna terapeutiska enzympeeling är särskilt effektiv för hud som är utsatt för inåtväxande hårstrån och torr hud. 100% naturlig produkt.

Innehåller fruktenzymer, bromelain och papain. Förutom linser och jordgubbar. Papain mjukar upp huden och hårsäcken. Lingon behandlar och skyddar huden genom att öka dess elasticitet och skydda huden från fria radikaler, stimulerar blodets mikrocirkulation och ökar hudens regenerering. Därför bromsar det hudens åldrande och ökar hudens elasticitet. Vildsmultron innehåller naturliga fuktkrämer och flera olika antioxidanter: som C-vitamin och ellaginsyra, som lugnar, skyddar och lyser upp huden.

ATT ANVÄNDA: Ta 1-2 teskedar pulver, beroende på området som ska behandlas, och tillsätt Fresh Kiss Mist Xylitol-innehållande ansiktsvatten tills en slät massa erhålls. Applicera på området som ska behandlas och låt verka i 15 minuter. Torka av med en fuktig trasa och torka till sist med Fresh Kiss Mist.

Skin Candy Caramel Scrub Brown Sugar Crystals exfolierar försiktigt din hud medan sheasmör och kakaosmör ger näring och vårdar din hud. och kan användas mellan hårborttagningsbehandlingarna. Resultatet är slätare, mjukare och mer doftande hud. När den appliceras på torr hud känns den fet men emulgerar med vatten och blir mjölkaktig.
ps. denna produkt lämnar inte badrummet oljigt!

Sammanfattning

Orsaker till inåtväxande hårstrån:

- hårborttagning åt fel håll

- brustna/avbrutna hårstrån tex från rakning eller vaxning

- torrhet och hård hudyta

- Skador på huden / felaktig hemvård för hårtypen

Hemvårds råd:

- användning av bodylotion varje dag

- gör peeling 2 -4 gånger i månaden

- använd serum, fuktgivande mist och eventuellt rengöringsmedel för känslig hud vid behov

 

Välkommen så hjälper jag dig !